Серина Уилямс се класира на финала на Аустрелиън Оупън, след като записа успех с 6:2, 6:1 над Миряна Лучич-Барони. Това беше първи мач между 35-годишната американка и година по-младата хърватка през XXI век, като предишните им две срещи бяха през 1998 година. Сега американката направи 5 пробива и спечели мача за 50 минути.

Така Серина, поставена под номер 2, ще се изправи на финала в събота срещу по-голямата си сестра Винъс, която по-рано тази сутрин отстрани Коко Вандевег. Това ще бъде повторение на финала на Аустрелиън Оупън от 2003 година, когато по-малката сестра спечели.

За последно Серина и Винъс играха една срещу друга на финал за Големия шлем на „Уимбълдън“ през 2009 година, а по-малката Уилямс също спечели. До момента двете имат общо седем финала на големи турнири една срещу друга и в тях Серина има шест победи.

Серина Уилямс е фаворит на финала срещу 13-ата в схемата Винъс, след като няма загубен сет от началото на Аустрелиън Оупън. Освен това тя ще атакува 23-ата си титла от Големия шлем, което ще бъде рекорд в Оупън Ерата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН