42-годишната Винъс Уилямс се завърна с победа на корта след почти година отсъствие. Aмериканската звезда записа успех в турнира при смесените двойки на "Уимбълдън", след като заедно с партньора си Джейми Мъри (Великобритания) надиграха двойката Алисия Росолска (Полша)/Майкъл Винъс (Нова Зеландия) с 6:3, 6:7(3), 6:3. 

Мачът продължи 2 часа и 18 минути. Във втория кръг Винъс Уилямс и братът на Анди Мъри, които влязоха в турнира при смесените двойки благодарение на „уайлд кард“, ще играят срещу представителите на домакините Алиша Барнет и  Джони О'Мара.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Уилямс обясни, че се е вдъхновила от сестра си Серина Уилямс, която по-рано през седмицата също се завърна на корта на „Уимбълдън“. 

„Не планирах да играя. Видях тревата и се развълнувах“, призна по-голямата сестра Уилямс.

„Бях на Откритото първенство на Франция, което е чудесно събитие, но сърцето ми не биеше по същия начин. Наистина нямах планове и точно затова попитах Джейми в последната минута“, разказа още ветеранката в тениса.

36-годишният Мъри е двукратен шампион при смесените двойки в Лондон, а това е една от титлите, които Винъс Уилямс не е печелила в богатата си кариера. В допълнение на седемте си титли на сингъл от Големия шлем, американката е печелили всички четири турнира при двойките, включително има шест титли от „Уимбълдън“, а при смесените двойки е триумфирала на Откритите първенства на Австралия и Франция.

„Това е един от трофеите, които не съм печелила, заради това има допълнителен приоритет. Определено всичко се случи в последния момент. Просто бях вдъхновена от Серина. Беше невероятно“, каза Винъс Уилямс, която не бе категорична за плановете си след „Уимбълдън“.