Андре Агаси призна, че не е обмислял завръщане в тениса, преди да пристигне офертата да стане треньор на Новак Джокович. Американецът каза, че сърбинът може да спечели още много титли от Големия шлем и ще му помага за това.

"Новак ме вдъхнови, той бе причината да имам желание да направя усилие. Много тенисисти са говорили с мен, не мога да кажа кои. Новак е на 30 години, спечелил е 12 титли от Големия шлем и аз знам, че има потенциала да спечели още много. Той е добър човек и богатство за спорта. Аз мога да му помогна. Мисля, че ще се подобрява с всеки изминал ден. Вдъхновяващо е да съм с него. Понякога следваш сърцето си и мисля, че това е моментът аз да се погрижа за него.

Да си треньор означава да се учиш. Да разбереш как някой се вижда на корта, какво го вдъхновява извън корта. Моят опит може да е полезен, но може и да не е. Имаме сходни  възгледи за играта и за живота. Той просто е по-добър от мен. Ако успея да му помогна да постигне мечтите си да балансира нещата в живота си, целите и идеите да има въздействие върху живота на много хора, за мен ще е чест", сподели още Агаси пред "Екип".