Българският тенисист Александър Лазаров даде кратко интервю за БЛИЦ СПОРТ, след като записа изключително престижна победа над Душан Лайович, който е №23 в световната ранглиста. Мачът беше част от демонстративния турнир в Белград, организиран от Янко Типсаревич.

- Честито за победата над Душан Лайович. По какъв начин се отразява на самочувствието ти като тенисист успех над световния №23?
- Много беше готино и яко. За самочувствието ми е добре, че записах една такава победа. Показва ми, че съм равностоен и дори по-добър от хора, които са първите Топ 30 в света. Все пак Душан Лайович не е случаен тенисист. С отбора на Сърбия спечели АТР Къп в началото на годината. Там беше втора ракета След Джокович. Гледах го и миналата година на турнира в Монте Карло, където игра финал. Тази победа ми показва, че съм на прав път.

- Как протече мача? Все пак Лайович доста познато име в света на тениса.
- Бях изключително притеснен преди срещата, тъй като Лайович е най-силният тенисист от групата. Трябваше да имам друг мач преди това, но заради дъжда той беше отложен и ще се играе в четвъртък. Така първият ми двубой на турнира се оказа срещу Душан. Реално за мен резултатът от мача е 6:4, 6:1. Имах три възможности да затворя първия сет, но малко подцених ситуацията. Стигна се до тайбрек, който Лайович спечели най-вече заради по-големия си опит и спокойствието си. Във втория водех с 5:1 и имах сетпоинт при негов сервис. Той обаче успя да се измъкне, а след това ме проби и намали на 4:5. Това ме накара да се мобилизирам и да спечеля тази част. Изключително съм радостен от победата и най-вече съм доволен, че в най-трудните психически моменти успяха да издържа.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

- Чу ли се с Григор Димитров, след като стана ясно, че е заразен с коронавирус?
- Бях шокиран, когато разбрах новината, че Григор е заразен. Надявам се, че бързо ще се излекува и ще успее да се възстанови. Веднага му написах съобщение, но още не ми е отговорил. Вероятно в следващите дни ще го направи. В момента това със сигурност не му е приоритет и добре го разбирам. Искам да се свържа и с неговите близки и да им пожелая кураж в лечението. Надявам се треньорът на Григор – Крис Гро, а и масажистът Алгис Христов, за когото също научих от публикация, че е заразен, също да се излекуват бързо и всичко да мине добре.

- Ти също участва на турнира в Белград, организиран от Новак Джокович. Притесняваш ли се, че може да си заразен с коронавирус, след като четирима от световните звезди се оказаха инфектирани?
- Имах известна доза притеснение в това отношение. Причината беше, че Лайович игра с Григор Димитров на турнира на Новак Джокович в Белград. Душан обаче си е направил тест, който е отрицателен. Затова и получи право да играе. Филип Краинович също се изследва и не е заразен. Всички играчи от нашия турнир, който са били в контакт с Джокович, са здрави.

- Какви са твоите амбиции и планове за сезона в тениса? Все пак има голяма яснота, тъй като много турнири бяха отменени, а други отложени.
- Така е! Все още не знам къде ще има турнири и не знам какво ще се играе. Надявам се, че ще пуснат актуален и реален календар. Тогава ще мога да запиша участие в някои турнири. Целите ми не са се променили. Същите са, каквито бяха в началото на година. Искам да съм здрави и да играя най-добрия си тенис. Иска ми се да пробия в първите 300 на световната ранглиста.