Бившият №1 в света и настоящ №3 Карлос Алкарас обяви, че иска да играе с Григор Димитров на двойки на „Лейвър Къп“. Отборният турнир, който започва утре в Берлин, се очаква да се превърне в истински спектакъл за зрителите.

В сряда вечер участниците в надпреварата се събраха пред емблематичната Брандербургска врата за обща снимка, облечени в елегантни черни костюми.

След фотосесията журналист от испанския спортен всекидневник "Марка" попита Алкарас с кого иска да играе на двойки при дебюта си на „Лейвър Къп“, а той не се поколеба дори за миг преди да отговори: "С Григор Димитров. За мен ще бъде специално, ако играя на двойки с него“.

Както вече стана ясно, Гришо стартира в Берлин срещу чилиеца Алехандро Табило, който е дебютант на "Лейвър Къп". Мачът им в "Юбер Арена" ще бъде от 20 часа българско време в петък.

Григор замени в състава на Отбора на Европа Рафаел Надал. Българинът е в един тим с Александър Зверев, Даниил Медведев, Каспер Рууд, Стефанос Циципас, Флавио Коболи и Ян-Ленард Щруф.

За Отбора на света ще играят Франсиско Серундоло, Танаси Кокинакис, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Алехандро Табило.