Григор Димитров започва участието си на "Лейвър Къп" срещу чилиеца Алехандро Табило. Гришо ще играе първи във вечерната сесия в Берлин, която започва в 20 часа българско време. 

Веднага след тях ще има мач на двойки между Карлос Алкарас/Александър Зверев срещу Тейлър Фриц и Бен Шелтън.

Димитров и Табило се срещнаха веднъж този сезон, Григор победи в Маями с 6:7(6), 7:5(5), 6:2.

Както вече стана ясно, българинът замени контузения Рафаел Надал за "Лейвър Къп".

На първата си тренировка в зала "Юбер Арена" в германската столица хасковлията имаше вълнуваща среща. Гришо се видя с идола си - легендата Роджър Федерер.

Швейцарската легенда сложи край на кариерата си именно на "Лейвър Къп" - през 2022 година.

Двамата размениха поздрави преди началото на тренировката на Гришо, който е в Отбор Европа заедно с Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Каспер Рууд, Стефанос Циципас и Александър Зверев. Капитан им е легендата Бьорн Бьорг.

В Отбора на Света са Франсиско Серундоло, Танаси Кокинакис, Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Алехандро Табило с капитан друга легенда на световния тенис - Джон Макенроу.

Турнирът между отборите на Европа и света ще се проведе от утре до неделя (22 септември). 

Припомняме, че Гришо за последно игра на „Лейвър Къп“ през 2018 година, когато записа един мач на сингъл срещу Франсис Тиафо (САЩ) - 6:1, 6:4 и един на двойки с Давид Гофен (Белгия), с който се наложиха над Джак Сок (САЩ) и Ник Кириос (Австралия) - 3:6, 4:6. Димитров помогна на селекцията на Европа да спечели трофея срещу отбора на останалия свят с 13:8.