Карлос Алкарас записа името си в историята като най-младият тенисист с титли от Големия шлем на трите различни настилки, задминавайки постижение на легендата Рафаел Надал. 21-годишният испанец направи това с третата си титла от Шлема, след победи Александър Зверев с 3:2 сета в гладиаторска битка на финала на "Ролан Гарос".

Успехите на тенисиста от Мурсия в Големия шлем започнаха на 11 септември 2022 година с триумфа му на US Open. Короната в Ню Йорк го направи и най-младият номер 1 в историята на 19 години, четири месеца и шест дни.

На 16 юли 2023 година Алкарас спечели на тревата на "Уимбълдън", а 9 юни 2024 година ще бъде запомнен като деня, в който той се качи на трона на "Ролан Гарос". Така той оставя след себе си обожавания от него Рафаел Надал, който беше най-младият, спечелил трите големи турнира на различни настилки. Краля на клея затвори кръга на Australian Open през 2009 година, когато е на 22 години и 7 месеца.

В същото време Карлос Алкарас задмина Новак Джокович в световната ранглиста, след като сръбският тенисист не успя да защити титлата си в Париж. Ноле се контузи и се оттегли преди четвъртфиналите, което означава, че загуби 1600 точки и бе изпреварен както от Карлос Алкарас, който спечели турнира, така и от италианеца Яник Синер, който е новият №1 в световната ранглиста с 9525 точки. Испанецът излиза на втора позиция с 8580, а Джокович остава трети с 8360. Според прогнозите Джокович трябва да се завърне на корта по време на турнира в Хамбург преди началото на Олимпийските игри в Париж.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!