Карлос Алкарас победи новия №1 в мъжкия тенис Яник Синер с 3-2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3) в първия полуфинал на "Ролан Гарос" и ще спори за трофея срещу Каспер Рууд или Александър Зверев, които излизат на корта след малко.

Двубоят започна по невероятен начин за Синер, който проби съперника си още в първия гейм. Италианецът успя да поведе с 4:0 след нов пробив и сервис гейм на нула. Алкарас се събуди в петия гейм и намали за 1:4, след което проби съперника си (2:4). Синер обаче реагира навреме и също направи пробив за 5:2, след което затвори сета с 6:2.

Вторият сет също започна отлично за италианеца и той отново направи ранен пробив. При 2:1 в своя полза обаче италианецът допусна Алкарас да запише четири поредни гейма с два поредни пробива и да поведе с 5:2. В крайна сметка испанецът не допусна изненада и спечели сета с 6:3.

Третият сет започна равностойно, а след 1:1 двамата размениха по един пробив. Алкарас пропусна да направи втори след няколко възможности в петия гейм, а в шестия беше пробит за 2:4. Последва размяна на геймове за 6:3 в полза на Синер.

Четвъртият сет беше най-равностойният досега в срещата и нито един от двамата нямаше възможност за пробив до 10-ия гейм. След 0:30 Алкарас успя да поведе и да затвори сета с 6:4.

Решителният пети сет тръгна отлично за Алкарас и той поведе с 3:0 след пробив във втория гейм. След това всеки печелеше подаванията си, без да даде шанс за пробив на съперника. Алкарас пропуска два мачбола при 5:3 в своя полза, но при третата възможност приключи мача с 6:3.