Карлос Алкарас коментира неуспеха си в САЩ и обсъди очакванията си за Купа „Дейвис“, като подчерта натоварения си график и липсата на достатъчно подготовка като основна причина за слабите си резултати. Четирикратният шампион от Големия шлем отпадна още във втори кръг на US Open, след като също не се представи добре в Синсинати.

Въпреки това, испанецът е оптимистично настроен за предстоящите мачове от груповата фаза на Купа „Дейвис“, които ще се проведат във Валенсия. „Пристигнах тук преди два дни и почувствах, че както топките, така и кортовете са по-различни, но това е в моя полза. Топките са по-бързи и ми помагат да играя с повече увереност. Очаквам с нетърпение мача с Чехия и съм готов за новото предизвикателство“, заяви Алкарас на пресконференцията.

Той подчерта, че ще се опита да забрави неуспеха си в САЩ и се чувства мотивиран и освежен за мачовете за Купа „Дейвис“. „Турнирите в САЩ не минаха както очаквах, но това е част от тениса. През лятото имах натоварен график и не успях да се подготвя добре. Въпреки това, този опит ще ми бъде полезен“, добави шампионът от US Open 2022.

След утрешния мач с Чехия, Испания ще се изправи срещу Франция (13 септември) и Австралия (15 септември). Първите два отбора от групата ще се класират за Финалите в Малага през ноември.