Карлос Алкарас вече може да се похвали с четири титли от Големия шлем, като днес стана шестият тенисист в Оупън ерата, който печели "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" в една и съща година. 21-годишният испанец разби седемкратния шампион на "Уимбълдън" Новак Джокович с 6:2, 6:2, 7:6(4) и успешно защити титлата си на "свещената трева".

"Честно казано, от малък мечтая да спечеля този трофей. Бях на 11-12 години, когато в интервю казах, че искам да спечеля Уимбълдън. Изживявам тази мечта и нямам намерение да спирам дотук. Невероятно е да играеш на този красив корт и да вдигнеш този трофей. За мен това е най-красивият турнир, с най-красивите кортове и най-красивия трофей.". сподели Карлос Алкарас.

"За мен е огромна чест да бъда част от тези тенисисти, които са постигали подобен дубъл. Все още не смятам, че съм на тяхното ниво, но ще се опитам да продължа да следвам своя път. С моя екип, със сигурност. Не знам къде ще бъде, но ще го гледам. Аз си свърших работата, да видим какво ще се случи във футбола. Ще бъде труден мач, ще го гледаме и ще видим кой ще спечели накрая", каза той за предстоящия финал на Евро 2024 в Берлин между Испания и Англия.

Алкарас изказа благодарности към своя екип и семейство, които го подкрепяха през целия турнир. "Невероятно беше да имам семейството си с мен по време на турнира. Надявам се, че ще имаме още много такива незабравими моменти."

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК