Първата ни ракета Григор Димитров приключи участието си на турнира в Лос Анджелис, след като загуби с 4:6, 3:6 от представителя на домакините Алекс Богомолов в спор за класиране на 1/4-финал.

Двубоят започна с предимство за Богомолов, а Григор имаше проблеми с вкарването на първи сервис и изпитваше трудности в подаванията си. Стигна се до 3-4, когато българинът на практика подари сервис гейма си, започвайки и завършвайки с двойна грешка. Богомолов сервираше за сета, когато отлична игра на Димитров му позволи да върне пробива, но при 4-5 Гришо изигра ужасен гейм, в който сгреши две лесни волета, а на сетбола последва мощен форхенд в мрежата, довел до край на първата част.

Талантът от Хасково продължи да допуска купища грешки, Алекс Богомолов поведе с 3-0 на старта на втория сет, като дори имаше две възможности за четвърти пореден пробив, но Григор измъкна подаването си и намали на 1-3. В следващия гейм Димитров пропусна чудесна възможност да се върне в мача, пропилявайки точка за пробив, но при 2-4 отново достигна до такава. Този път младият българин се възползва от шанса си, но при 3-4 и геймбол допусна елементарна грешка на мрежата, а малко по-късно се стигна до нова точка за пробив, пише tenniskafe. Гришо изкара удара си буквално милиметър в аут и Богомолов сервираше за място на четвъртфиналите. Хасковлията имаше своите шансове отново да се върне в мача, повеждайки с 0-30, но загуби следващите четири разигравания, а с това и двубоя.

Гришо напуска турнира с 10 800 щатски долара от наградния фонд и 20 точки за АТР ранглистата, които ще го изкачат с две места до №55 в света, но до края на седмицата може да бъде изместен в зависимост от представянето на останалите тенисисти, които се намират около тази позиция

През следващата седмица Димитров е подал заявка за участие на турнира от категорията АТР 500 във Вашингтон с награден фонд 1 165 500 щатски долара и в момента е на четири места от попадане сред поставените. На състезанието ще играят още Фиш, Родик, Троицки, Хаас, Давиденко, Типсаревич, Мелцер, Багдатис, Карлович, Изнър, Гонзалес, Щепанек, Беранкис, Блейк, Харисън и още много представители на Топ 100 на света. "Уайлд кард" за основната схема получиха Хюит, Монфис и Вердаско.