Най-добрият ни тенисист Григор Димитров падна от четвъртия в света Анди Мъри в четвъртфиналите на турнира в Банкок (Тайланд). Родният талант отстъпи с 4:6, 4:6 след час и 28 минути игра. Мачът бе много оспорван и нашето момче отново показа, че играе силно срещу именити съперници. За него това е шесто поражение от тенисист от топ 10, като е срещал още Рафаел Надал, два пъти Жил Симон, Давид Ферер и Гаел Монфис.

И двата сета се развиха по идентичен начин, като първи сервираше Гришо. Решителни се оказаха деветите геймове, когато Мъри направи пробиви и поведе с 5:4, след което без проблем взе частите.

Димитров имаше шанс да реши изхода от първия сет в своя полза при 2:1, когато поведе с 40:15, но пропиля три точки за пробив. Това не най-силният гейм за българина при подаване на съперника, като той демонстрира самочувствие и красиви отигравания.

Като цяло в мача той бе на ниво срещу поставения под номер 1 и впечатли с атакуваща игра, разнообразни атаки и минаващи удари.

За участието си в Банкок 20-годишният българин взима 45 точки за ранглистата и 17 400 долара. Следващата седмица той ще играе в Пекин (Китай), като попада директно в основната схема./БЛИЦ