Българският тенисист Адриан Андреев и французинът Корентен Муте бяха глобени по 10 000 евро за спречкването им след мача им на турнира от сериите "Чалънджър" през миналата седмица в Орлеан (Франция), спечелен от българина с 2:6, 7:6(3), 7:6(2). Това съобщи френският вестник "Ла Репюблик". Наказанието е взето след разглеждане на доклада на съдията на срещата.

Във втория кръг на турнира, който се игра на 29 септември, Андреев надделя над Муте за втори път в рамките на няколко дни, след като предишната седмица се наложи над съперника и в Генуа. След мача българинът удари с гръден кош съперника си през мрежата, а Муте се опита да го хване за гушата, като двамата бяха разтървани от съдията на стола, който слезе на корта.

Имаше напрежение по време на двубоя между двамата, като още по време на загрявката Муте се целеше от сервис в тялото на българина. След мача французинът обяви в социалните мрежи, че няма да се извини за това, което е направил, тъй като е бил напсуван два пъти в лицето от противника си.

"По време на мача наистина се чувствах зле, той не спираше да ме провокира. Още в Италия на предишния ни мач той започна да ми говори и да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах проблем с него, победих го. Той ме напсува на мрежата. Той явно има проблем с мен, аз нямам с него", каза Андреев на пресконференцията след мача.