Адриан Андреев започва третото си участие в Sofia Open с не по-малко вълнение от предишните години. 19-годишният тенисист стана първият играч, роден през този век, който участва в основната схема на турнир от календара на АТП, благодарение на Българската федерация по тенис и организаторите на Sofia Open. През 2017 г. софиянецът загуби от Максимилиан Мартерер в квалификациите. Година по-късно получи покана за основната схема и отстъпи на Денис Истомин, а през миналия сезон бе отстранен на старта от Матю Ебдън.

Андреев за втора поредна година ще играе в София срещу представител на Австралия. Българският талант ще срещне на старта Джон Милман, №6 в схемата и шампион от Нурсултан от преди седмица. Maчът им ще бъде в неделя на централния корт в "Арена Армеец" с начален час не преди 18:00.

„Сигурно ще бъде доста труден мач. На този турнир няма лесен. Като цяло очаквам доста стабилна игра от негова страна“, заяви Андреев във виртуална среща с журналисти.

През миналата година той отстъпи на Матю Ебдън, като изигра много добър мач, но загуби с 1:2 сета след тайбрек в третия.

„Sofia Open е огромна възможност за мен, много се радвам да играя пред родна публика. Тази година ситуацията е различна, но все пак ограничен брой хора ще имат възможност да присъстват в залата. Надявам се да дойдат да ни подкрепят, като, разбира се, спазват всички мерки. Със сигурност ситуацията е трудна за всички спортисти и хора по света. Просто се надявам тази година да мине и следващата да е по-различна. В личен план си пожелавам здраве, а от спортна гледна точка – да играя възможно най-много турнири и да си дръпна ранкинга нагоре“, каза още Адриан Андреев.