След много дискусии, интервюта и коментари – ATP Cup официално започна. Открити бяха действията и в групата на България, където Белгия вече има на сметката си победа.

Давид Гофен надигра Раду Албот убедително с 6-4 6-1, за да подпечата успеха на страната си срещу Молдова. Въпреки че не допусна пробив в цялата среща, трябва да се отбележи, че световният №11 бе изправен пред пет опасности, дошли в геймовете след 3-2 в първата част.

Все пак Гофен успя да запази аванса си от пробив и затвори сета с подаване на 15, след което бе категоричен във втория, пробивайки опонента си на три пъти.

По-рано през деня обаче Белгия бе близо до изненадващо поражение. Световният №818 Александър Козбинов бе много близо до успех над ветерана Стийв Дарси, но 35-годишният състезател все пак измъкна победата след над три часа на корта – 6-4 6-7(4) 7-5.

Драмата започна още от първите минути и продължи до самия край на сблъсъка. До 4-4 в първата част двамата се бяха пробили по три пъти, а в тайбрека на втората Дарси можеше да сложи край на интригата, след като поведе с 4-0, но впоследствие загуби седем поредни точки.

Третата част също бе изпълнена с вълнуващо моменти. Козбинов на два пъти успяваше да заличи изоставане от пробив, но загуби сервис гейма си и при 5-5, което се оказа фатално. Макар да получи три възможности за рибрейк, 24-годишният тенисист не успя да отговори на предизвикателството и в крайна сметка се пречупи..

В момента се играе двубоят на двойки между Албот/Козбинов и Жил/Вльеген.