Австралийската държава се изгаври с Новак Джокович, настанявайки го в скандален хотел край Мелбърн. Визитата на сърбина беше анулирана от местните власти, а той заведе дело във федерален съд, за да оспори решението и да остане в страната.

Ноле от вчера е в хотел Парк в Карлтън, който се посещава от задържани лица, които се опитват да влязат в Австралия от островите Манус и Науру по незаконен начин. Казват, че условията там били като в хотел с две звезди, даже и по-мизерни.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 9 часа българско време (18 часа австралийско) федералният съд в Мелбърн ще започне разглеждането на жалбата на Новак Джокович по отношение на отказаната му виза.

Шансовете решението да бъде променено и световният №1 да бъде допуснат в Австралия изглеждат минимални, но неговите адвокати са впрегнали всички усилия.

Първият турнир от Големия шлем ще се проведе от 17 до 30 януари в Мелбърн.

Антъни Кели е насроченият по казуса съдия. Той е получил и информация от „Тенис Австралия“ кой е крайният срок за решение преди жребия за Аустрелиън Оупън. Адвокат на Джокович е Ник Ууд. Единият вариант е бързо решение, което да дойде най-късно утре. Другият вариант е то да бъде взето чак в понеделник, като дотогава Джокович да остане във въпросния хотел, където е бъкано с бежанци.

Ноле получи огромна подкрепа от свои сънародници, които от часове са се настанили до сградата, развяват сръбски имена и скандират името му. 

БЛИЦ припомня, че Джокович отказва да се ваксинира, което е задължително при пристигане на Зеления континент. Изключение може да се направи, но само при няколко условия.  Новак предостави на медицинската комисия в Мелбърн документ, в който се твърди, че страда от целиакия. При наличие на автоимунното заболяване ваксинацията може да бъде избегната. Въпреки това Австралия анулира издадената на Ноле виза.