Световният №1 в тениса Новак Джокович няма да участва на Australian Open, тъй като австралийските власти решиха да го депортират. Причината е, че визата на сърбина не е подходяща за влизане в страната с медицинско изключение.

Очаква се още утре Ноле да бъде екстрадиран и върнат в родината си, а решението със сигурност ще бъде обжалвано от адвокатите на тенисиста. Джокович не е ваксиниран и му бе обещано, че ще получи специално разрешение, с което да влезе в страната и да вземе участие в първия за годината турнир от Големия шлем. Всички участници в надпреварата са задължени да са ваксинирани или да представят медицинска причина, заради която нямат поставена ваксина срещу COVID-19.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Още при пристигането си в Мелбърн сърбинът бе задържан на летището, тъй като не му е било извадено разрешение да влезе в Австралия без ваксина. Така след осем часа местните власти решиха да анулират визата му и да го екстрадират обратно в Сърбия.

В крайна сметка Ноле няма да защитава титлата, която спечели през миналата година и няма да може да се бори за рекорден 21-и трофей от Големия шлем.