Световната номер 1 Виктория Азаренка защити успешно титлата си на Откритото първенство на Австралия. На финала в Мелбърн лидерката в схемата се наложи с 4:6, 6:4, 6:3 срещу шестата поставена На Ли (Китай).

Както е известно, представителката на Беларус понесе много критики заради поискания медицински таймаут в края на втория сет срещу Слоунс Стивънс на 1/2-финала. Може би заради това поведение голяма част от публиката на финала беше за китайката.

“Очаквах да е много по-зле. Но какво можех да направя? Просто трябваше да се абстрахирам от реакциите и да играя тенис. Не ми беше никак лесно с това внимание на всички към мен, с тези постоянни въпроси на журналистите за таймаута в предишния мач. Определено това е нов опит за мен, но мисля, че се справих доста добре. Мога само да се поуча от случилото се и да се опитам в бъдеще да стана по-добра тенисистка и по-добър човек", продължи Азаренка.

"Човек трябва да премине през трудни препятствия, за да постигне велики неща. Беше ми тежко, но сега съм щастлива. Благодаря на щаба и близките си за подкрепата през последните дни. Изживявам тази титла много по-емоционално от предишната. Със сигурност тя е специална за мен", завърши състезателката от Беларус./БЛИЦ