Бащата на Новак Джокович - Сърджан, реагира остро на драмата с неговия син в Австралия. Сърбинът вече шест часа е на летището в Мелбърн, където местните власти му отказват виза и достъп в страната.

Причината е, че световният номер 1 в тениса не е ваксиниран и макар да получи медицинско изключение от организаторите на Australian Open, той не получава позволение от властите да стъпи на територията на страната.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В момента Новак Джокович стои изолиран в малка стая на летището и достъп до него имат само служители на местните гранични власти.

Според последните информации от сръбските медии, разпитът на Ноле вече е приключил и остава да бъде взето окончателно решение какво следва. Твърди се, че решението дали той ще получи разрешение да влезе в страната ще бъде взето между 23:30 и 00:00 часа българско време. Смята се обаче, че везните повече клонят към неговото екстрадиране.

Пред сръбските медии неговият баща сподели:

"В момента нямам идея какво се случва. Синът ми е затворник над пет часа.

Това е битка за свободата на света. Ако не го пуснат до половин час, ние ще излезем на улицата, това е битка за всички нас.

Синът ми е държан като затворник тази вечер, но той никога не е бил по-свободен. Oт този момент Новак се превърна в символ, лидер на свободния свят, на бедните и онеправданите държави и хора.

Моят син Новак Джокович показа, че дори и една малка, но героична страна като Сърбия може да има най-добрия тенисист и атлет на всички времена и че истината не може да бъде скрита.

Днес той може да е в затвора, утре може да е в окови, но истината е като водата и тя винаги намира начин да излезе наяве. Новак е като Спартак на новия свят, който не толерира неправдата, колониализма и лицемерието".