Най-добрият български тенисист Григор Димитров взе отношение по скандала с участието на Новак Джокович на Australian Open (17-30 януари). Както е известно, сърбинът не е ваксиниран, но беше допуснат до Австралия с медицинско изключение, което предизвика вълна от недоволство от страна на месните журналисти и жители.

Преди часове пък Джокович беше задържан на летището в Мелбърн заради "неправилно подадена виза".

“Аз не съм лекар, но съм сигурен, че властите в страната имат причина за решението си. Ако човек се нуждае от медицинско изключение, за мен няма проблем да участва, ако мотивите за получаването му са истински“, коментира Гришо пред „The Age“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

По-рано днес австралийската версия на „Yahooo“ разкри, че медицинско изключение на правилата за задължителна ваксинация срещу коронавирус се дава при сериозен здравословен проблем, възпрепятстващ имунизирането или при преболедуван COVID-19 през последните шест месеца.

Както е известно, Григор Димитров и Новак Джокович от години имат близки отношения. Двамата живеят в съседство в Монте Карло, а през 2020 г. Гришо участва в демонстративната верига турнири Adria Cup, организирана от Ноле. В резултат на това и двамата бяха заразени с коронавирус.