Капитанът на отбора на България за "Купа Дейвис" Димитър Господинов събра своите избраници на лагер на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив. Нашите играят с Естония за оставане във втора група на Евро-африканската зона от 5 до 7 април. Господинов ще разчита на Александър Лазов, Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов. За Естония ще играят Владимир Иванов, Маркус Кернер, Мик Ирдоя и Антон Павлов.

„Това, че Гришо няма да попадне в състава за Купа Дейвис, ни бе известно още от началото на годината. Неговата програма е доста натоварена и това не му позволи да вземе участие“, каза Господинов.

“Имаме известно предимство, защото мачовете ще се играят на червени кортове. При всички положения няма да бъде лесно, но се надявам да успеем да запазим мястото си в групата. Разчитаме много на феновете да дойдат и да ни подкрепят", коментира още наставникът. На 5 април (петък) в 12:00 часа ще започне церемонията по откриването на двубоя България - Естония. В 12:30 часа стартира първата среща на сингъл, а след нея е втората среща. Всички пет срещи ще се предават пряко от БНТ.