Най-добрият български тенисист Григор Димитров не попадна в състава на България за Купа “Дейвис” срещу Естония. Днес бащата на Гришо и капитан на тима Димитър Господинов обяви своите избраници за двубоя от втора група на Евро-африканската зона на турнира, който ще се състои от 5 до 7 април в Пловдив.

Господинов ще разчита на Александър Лазов, Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов, които бяха в състава и за мача срещу Финландия през февруари, както и на завърналия се в отбора Валентин Димов.

Никой не обаче не пожела да оповести причината, поради която Григор не е в състава. Агенция БЛИЦ потърси Любомир Тодоров, който е директор комуникации в Българската федерация по тенис.

“Това е решение на капитана Димитър Господинов. На пресконференцията преди мача в Пловдив следващата седмица той ще обясни решението си. Господинов може да замени двама тенисистите, които вече е заявил, до 24 часа преди тегленето на жребия”, заяви Тодоров пред БЛИЦ.

Първите мачове срещу Естония на единично са в петък и неделя на кортовете на ТК „Локомотив” са с начален час 12:30. Срещата на двойки в събота започва в 14:00 часа.