Рафаеал Надал стана шампион на турнира в Акапулко от серията ATP 500.

Матадора победи на финала американеца Тейлър Фритц с 6:3,6:2 без особени проблеми.

Това е трета титла за Надал на този турнир и първа за годината.

Трофеят е и №85 във витрината му. Матадора бе печелил надпреварата през 2005 и 2013 година, когато още се провеждаше на клей, а сега триумфира и на хард.

„Няма как да съм по-щастлив. Изиграх страхотен турнир. Тук спечелих първата голяма титла в кариерата ми, така че отново да съм на това място след 15 години е невероятно. Не мога да изразя дори колко благодарен съм на публиката, която ме кара всеки път да се чувствам като у дома“, каза Рафа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Шампионът мина през противниците си в схемата без да загуби сет, като отпускаше средно по едва пет гейма на мач. Надал вече има баланс от 20:2 в Акапулко и се присъединява към Давид Ферер и Томас Мустер в компанията на играчите, които имат поне три титли от турнира в Мексико.

Както през цялата седмица, така и на финала Рафа бе изключително опасен от ретур. Той завърши турнира с 54% спечелени геймове от посрещане и реализирани 22/35 точки за пробив.

Тейлър Фритц, за когото финалът бе пети в кариерата му, остава с една АТР титла. Първите му проблеми в мача дойдоха в четвъртия гейм, когато спаси два брейкбола за 2:2. Американецът обаче имаше доста трудности с топ спин ударите на съперника си, нямаше отговор в темповите разигравания и постепенно остана без оръжие, на което да разчита постоянно.

Надал дочака момента си в първия сет в края, като проби за 5:3 и след това взе подаването си – 6:3.

След подновяването на играта испанецът продължи да намира страхотни ъгли в разиграванията и да изхвърля от корта опонента си. Задържа и високо равнище в подаванията си, а в петия гейм нанесе своя удар от ретур – 3:2. Това бе началото на серия, в която световният №2 наложи доминацията си, направи и нов брейк и не отпусна гейм на съперника си до края – 6:2.