Джон Иснър най-после спечели първата си титла от сериите „Мастърс 1000“. 32-годишният американец ликува в Маями, побеждавайки Александър Зверев на финала - 6:7(4), 6:4, 6:4.

208-сантиметровият гигант, наричан от феновете си Биг Джон, публикува в социалната мрежа своя снимка с трофея, като тя бе придружена от следния текст: "Значи така се чувства Роджър Федерер всяка седмица!".

Швейцарската легенда не успя да защити миналогодишната си титла в Маями, като отпадна още във втория кръг след поражение от австралиеца Танаси Коканакис. Това коства на Роджър и първото място в световната ранглиста, на което днес официално се завърна Рафаел Надал. Иснър пък е на деветата позиция към момента.

"Благодаря ви много. Първо трябва да се обърна към Саша, когото познавам от 7-8 години. Тренирах с него, когато беше на 14 и знаех, че това дете ще бъде следващото голямо нещо в тениса. Той вече спечели две от тези титли, така че оценявам, че ме остави да спечеля една", сподели с усмивка Иснър.

"12 години по-голям съм от теб. Четвърти си в света, имаш възможно най-светлото бъдеще пред себе си, имаш най-добрия екип, правиш всичко по правилния начин", обърна се американецът към таланта.