Григор Димитров ще играе на “Мастърс” турнира в Рим, който ще се проведе непосредствено след Откритото първенство на САЩ. Това става ясно от списъка с участниците, който организаторите публикуваха.

От топ 10 ще отсъства единствено №4 в света Роджър Федерер, което на практика прави надпреварата по-силна от US Open, тъй като във Вечния град ще играят №2 Рафаел Надал и №9 Гаел Монфис, които пропускат US Open.

Водач на схемата ще бъде Новак Джокович, който е фаворит за титлата и на Откритото първенство на САЩ. Другите от топ 10, които ще участват, са Доминик Тийм (№3) Данийл Медведев (№5), Стефанос Циципас (№6), Александър Зверев (№7), Матео Беретини (№8) и Давид Гофен (№10).

Специално за участниците в турнира премиерът на страната Джузепе Конте направи промени в правилата за влизане в страната, съгласно които тенисистите и хората от щабовете им няма да бъдат поставяни под карантина. Ще бъде достатъчно само те да предоставят на граничните власти отрицателен PCR тест за коронавирус, който е направен 48 часа преди влизането в Италия.

"Мастърс" турнирът в Рим ще се проведе от 14 до 21 септември.