Най-добрият български тенисист Григор Димитров размаза световния №3 Доминик Тийм от Австрия и се класира за четвъртфиналите на Australian Open. Гришо се наложи над шампиона от US Open с 6:4, 6:4, 6:0.

Така Димитров записа четвърта победа в шестте си мача срещу австриеца и за четвърти път в кариерата си е част от Топ 8 на Откритото първенство на Австралия.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Съперник на Гришо на четвъртфиналите ще бъде квалификантът Аслан Карацев (Русия), който постигна впечатляващ обрат срещу Феликс Оже-Алиасим (Канада) - 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно и двамата печелеха своите подавания. В третия гейм Гришо изправи феновете си на тръни, след като изглежда усука глезена си при подхлъзване край мрежата. Той обаче даде знак, че всичко е наред и продължи да играе. В четвъртия гейм Тийм успя да пробие българина и да поведе с 3:1. Димитров обаче отговори моментално с рибрейк. Това стана в изключително продължителен гейм, в който хасковлията дори скъса кордажа на ракетата си. Григор след това спечели подаването и изравни за 3:3, а направи нов пробив и поведе в резултата. След това двамата печелиха своите сервис-геймове, което беше достатъчно на Григор Димитров да спечели първия сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Втората част се разви по абсолютно същия начин като на първата. Тийм отново поведе с 3:1, но Гришо пак стигна до обрат със същия резултат 6:4. Двамата печелеха своите сервис-геймове, като Гришо няколко пъти беше близо до пробив в подаването на Тийм. Вместо това австриецът беше този, който стигна до брейк и поведе с 3:1. Димитров отговори подобаващо и също направи пробив, за да намали изоставането си. След това хасковлията изоставаше с 15:40 при свой сервис, но успя да измъкне гейма и да изравни за 3:3. Тийм спечели подаването си на нула и отново поведе в резултата. Отговорът на Гришо не закъсня и той също спечели сервис-гейма си без загубена точка – 4:4. След това българският тенисист направи втори пробив в решителен момент от втория сет. Григор Димитров спечели собствения си сервис-гейм на нула, а с това и втората част от мача с 6:4.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част започна отлично за българския тенисист, който постигна пробив още в първия гейм. След това Гришо не само взе подаването си на нула, но не позволи на Тийм да спечели точка при собствения си сервис-гейм и с нов пробив поведе с 3:0. Добрата игра на Димитров продължи и той затвърди брейка при собственото си подаване – 4:0. Последва нов пробив в подаването на австриеца, което даде солиден аванс на Григор Димитров. Българският тенисист не остави никакви шансове на съперника, взе подаването си, а с това и сета с 6:0.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!