България намали изоставането си срещу Унгария в решителния плейоф за влизане в Първа група на Евро-африканската дивизия на неофициалното световно първенство по тенис "Купа Дейвис". Тимът изоставаше с 0:2 победи след вчерашните двубои, но днес записа драматичен успех на двойки. Александър Лазов и Тихомир Грозданов спечелиха срещу Мартон Фучович и Левенте Годри с 2:6, 7:6(3), 6:4, 4:6, 6:1.

Лазов и Грозданов демонстираха страхотен дух и непримиримост, за да върнат България в мача и да не позволят да загубим изцяло шансове за класиране в Първа група за пръв път от 1998 година насам. Макар да загубиха първия сет, българите намериха сили да стигнат до обрат и след тайбрек във втория сет и 6:4 в третия имаха възможност да затворят мача. Последва леко отпускане, което бе оползотворено от Фучович и Годри, които изравниха резултата с 6:4 в своя полза в четвъртата част.

Петият сет обаче бе спечелен по категоричен начин от Лазов и Грозданов, които с 6:1 взеха частта и мача.
Всичко ще се решава в утрешните два мача на сингъл, в които отново Димитър Кузманов и Димитър Кутровски ще се опитат да запишат така нужните победи.