ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду разкри кога българинът ще спре с тениса.

Венецуелецът даде интервю за www.puntodebreak.com, в което разказа как са се променили отношенията му с първата ни ракета, от какво зависи спортното дълголетие на бившия №3 в света и кога Гришо смята да спре с тениса.

"Наскоро той каза, че вижда себе си да играе още 6-8 години. И физически, и психически той е готов и може да играе още колкото си поиска, стига да остане мотивиран. От гледна точка на физиката - той е привилегирован, така че може да играе още много години", казва Валверду.

"В случая на Григор, да си на повече години е по-добре. Многото години в Тура се превръщат в знание и опит".

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Тази седмица двамата бяха в Барселона, където се наложи българинът да се откаже от участие преди срещата си с Алекс де Минор, а причината бе заболяване. Преди старта на турнира апаши нападнаха нашия и му взеха часовника.

Двамата отново са тандем от края на миналата година. Валверду бе до бившия №3 на турнирите в Стокхолм, Виена и Париж. В австрийската столица Димитров достигна до полуфинал, а в Париж записа две победи, което му осигури завършване на сезона в топ 30.

"Сега го познавам много по-добре. Отношенията ни са различни, защото не започват от нищото. Целите се променят с времето и играчът трябва да се адаптира според момента в кариерата си. Трябва да се фокусира върху това, което да промени в конкретния ден, а не върху това, което е трябвало да промени преди шест години".

Най-успешната годината в кариерата на хасковлията е 2017-а, но двамата не говорят за нея.

"Може понякога да гледаме видеа, за да анализираме конкретни неща, но тенисът вече се е променил и е много по-различна игра от тази през 2017 г. Той не се притеснява, че не е печелил титла от 2017 г. Когато преди си печелил, а сега има суша, отнема малко повече време, за да върнеш увереността си и отново да намериш рецептата", е мнението на треньора.

Той отговори и на любопитен въпрос – може ли Григор Димитров да се съревновава с играчи като Алкарас, Синер и Руне?

"Григор има перфектната игра, за да ги спре. Той никога няма да играе като тях, но има качествата и играта да промени техния тенис. Тенисът стана много бърз – с много сила и малко вариативност. Григор има вариативност и чрез нея трябва да търси грешките на съперниците си. Трябва да продължи да се развива и да адаптира играта си".

В края на 2022 г. стана ясно, че двамата са постигнали споразумение треньорът, с чиято помощ Григор постигна най-големите успехи в кариерата си, да бъде до него през целия настоящ сезон. Преди това Валверду бе треньор на хасковлията между юли 2016 и май 2019.

"Опитвам се да му помогна да намери отново постоянството си. Има още работа за вършене. Сега работим върху добавянето на още сила, както и върху сервиса.

В момента да играеш от основната линия срещу младите е много трудно. Силата е, за да може в конкретните моменти да има необходимата агресия. Григор има ресурса, за да се справи с новото поколение", добави Дани.

"Целта е да има постоянни резултати отново и да опита отново да печели турнири".

Григор Димитров е част от списъка с участници на предстоящия Мастърс турнир в Мадрид (26 април-7 май). Изданието ще бъде историческо, защото за първи път в основната схема ще участват 96 тенисисти.