ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Унгарският квалификант Фабиан Марожан поднесе най-голямата изненада на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим, след като в мач от третия кръг елиминира след 6:4, 7:6(4) поставения под №2 в схемата Карлос Алкарас.

23-годишният Марожан, който заема 135-ото място в световната ранглиста и до началото на надпреварата в италианската столица нямаше победа в основната схема на турнир на АТП, изигра почти безгрешен двубой и надигра напълно именития си опонент.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Още в първия гейм Марожан трябваше да спасява точка за пробив, но това се оказа единственият брейкбол, който се откри пред Алкарас почти до самия край на мача. Унгарецът доминираше напълно в играта от основната линия и успя да реализира единствения пробив в първия сет за 3:1 гейма, което му осигури и спечелването на откриващата част.

Във втория сет Марожан продължи да държи инициативата и отново стигна първи до пробив. Това се случи в седмия гейм, за да поведе с 4:3. Тук обаче липсата на опит у Марожан си пролича и Алкарас, който при обновяването на световната ранглиста ще изпревари Новак Джокович на върха, успя веднага да върне пробива. Испанецът обаче не съумя да използва инерцията, за да реализира втори пробив и така се стигна до тайбрек.

В него Алкарас поведе с 4:1 точки, но в този момент Марожан отново се върна към най-добрата си игра и с шест поредни точки спечели тайбрека със 7:4, а с това и мача.

Марожан завърши двубоя с 30 печеливши удара и само 7 непредизвикани грешки. От другата страна на мрежата Алкарас направи само 15 "уинъра" и допусна 8 непредизвикани грешки.

На осминафиналите в Рим унгарският квалификант ще срещне хърватина Борна Чорич, който се наложи над испанеца Роберт Карбайес Баена със 7:6(3), 6:1.

Към четвъртия кръг продължава и германецът Яник Ханфман, който спечели с 6:4, 4:6, 6:3 срещу представителя на домакините Марко Чекинато. За място на четвъртфиналите Ханфман ще играе с победителя от двойката между Андрей Рубльов (Русия) и Алехандро Давидович Фокина (Испания).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!