Даниил Медведев срещна неочаквани трудности в мача си от втори кръг на Мастърса в Париж и загуби с 6-4, 2-6, 4-6 от представителя на домакините Жереми Шарди. Руснакът започна силно мача, но след това сякаш не бе на себе си – с ефективност 0/2 реализирани точки за пробив във втория сет, 0/8 в третия и общо 1/15. Същевременно Медведев се поддаде и на напрежението, създадено от публиката в зала „Берси“, изпусна нервите си няколко пъти, а в крайна сметка и шанса да удължи серията си от 19 поредни спечелени сета и шест поредни финала.

Световният №4 пропиля аванс от 15-40 в четвъртия гейм, след което последваха няколко части, в които представителят на домакините бе стабилен.

В десетия гейм Шарди сервираше за оставане в сета и изостана 0-40. Спаси първия сетбол, а на втория изхвърли от корта опонента си с перфектен сервис по диагонала и опита уинър по правата, но пласира топката в мрежата – 4-6.

След подновяването на играта французинът остана агресивен и този път реализира ранен пробив за 3-2. После направи и нов за 5-2 и накрая взе сета – 6-2. Това бе първи загубен сет за Медведев (преди финалната фаза на турнира) от Куинс насам. Като от Уимбълдън той има 30 спечелени и три загубени сета.  

До 2-2 в третата част Даниил пропусна общо седем точки за пробив. Руснакът успя да влезе и в пререкания с публиката, която бурно подкрепяше Шарди, а започна да хвърля и ракетата си.  

В шестия гейм Медведев изпусна нова точка за пробив и вече бе 0/8 на брейкболите, а в следващата част предаде подаването си – 3-4. След това Шарди пое контрол над срещата, а напрегнат десети гейм спаси брейкбол, за да сложи край на мача – 6-4.     

Готвейки се за ударен финал на сезона, Медведев миналата седмица отказа участие и на турнира във Виена. Преди това той записа първата си победа над Александър Зверев и вдигна Мастърс титлата в Шанхай след 6-4, 6-1.

Руснакът спечели последните 18 сета преди Париж, които изигра, а това доведе до два поредни трофея – в Шанхай и в Санкт Петербург. По-рано през сезона вдигна титлата в Синсинати, което се оказа първото му Мастърс отличие. В САЩ се радваше на „лудо“ лято, което кулминира във финал на US Open.