Възходът на Даниил Медведев няма край. Руснакът изигра нов фантастичен мач, записа първата си победа над Александър Зверев и вдигна Мастърс титлата в Шанхай след 6-4 6-1.

Световният №4 вече има 18 поредни спечелени сета, а в последните два двубоя надигра две от основните имена, които са спрягани за негови съперници след отказването на Голямата тройка – Стефанос Циципас и Зверев.

Във началото на финала двамата ни предложиха интензивно надиграване от основната линия. Руснакът проби на 15 още в първото подаване на опонента си, но Саша съумя да се върне в сета в петия гейм.

До края на частта германецът можеше да разчита на сервиса си, но при 4-5 две двойни грешки се оказа прекалено важни и Медведев поведе с 6-4.

В откриващия гейм на втория сет Даниил също допусна спад на начален удар, но успя да спаси появилия се брейкбол. Зверев поведе с 40-0 в първото си подаване в сета, след което започна серия от грешки и шестият в света така и не спечели повече точки тук – 2-0.

Руснакът контролираше разиграванията, раздвижваше съперника си по корта и много добре разнообразяваше със слайсове. Разликата бързо се увеличи до 6-4 5-0 и Саша трябваше да сервира за оставане в срещата.

Макар да спечели подаването си, бившият №3 нямаше шанс в това на противника си – 6-4 6-1 и втора Мастърс титла в сметката на Даниил Медведев.