Виктория Томова се представя блестящо при завръщането на корта след дългото прекъсване заради пандемията от COVID-19. Първата ни ракета постигна четвърта убедителна победа (от 4 мача) на турнира на клей в Белград, който е организиран в академията на Янко Типсаревич. Така Томова спечели по безапелационен начин групата си и се класира в следващата фаза.

25-годишната софиянка се наложи над македонката Лина Гьорческа с 6:3, 6:2 за 75 минути и завърши с пълен актив, с което продължава напред без загубен сет. Томова взе първия сет с решителен пробив за 4:2, а във втората част направи серия от пет поредни гейма. Двубоят беше решителен за първото място, тъй като и Гьорческа беше с три победи в групата.

Другата ни националка Изабелла Шиникова също продължава напред. Тя победи с 6:3, 6:0 Наталия Костич от Сърбия и завърши на първо място в група в Група "D" с 3 победи и 1 загуба. Това беше първа загуба на Костич в турнира.

По-късно днес Ани Вангелова ще търси първи успех в последния си мач в Група "А" срещу Деа Харджелаш (Босна и Херцеговина), като и двете нямат шансове да се класират за следващата фаза на турнира.