ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Голям успех за българския тенис! Националите ни успяха да победят Нова Зеландия като гост в Крайстчърч с 3:1 победи и историческото класиране в Световната група I на Купа "Дейвис" е факт. 

Решителният успех за отбора ни донесе Димитър Кузманов. Първата ракета на състава на капитана Валентин Димов надигра първата ракета на новозеландците Аджийт Рай (№456 в световната ранглиста) след мъжка битка - 6:3, 5:7, 6:4. Двубоят продължи 3 часа и 4 минути.

Българската общност в Нова Зеландия отново доминираше на трибуните и помогна за историческия успех на "лъвовете". 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Мачът се проточи доста заради проливен дъжд и приключи малко след 9 часа българско време. 

Капитанът на България пред БЛИЦ от другия край на света: Влязохме в историята, очакваме Гришо!

Рай проби Мико за 2:1 в първия сет, но веднага след това срещата беше прекъсната за повече от три часа. След подновяването на играта Кузманов спечели пет поредни гейма от 1:3 до 6:3.

Пловдивчанинът поведе с пробив за 2:1 във втория сет, но допусна изравняване при 3:3. Рай успя да пробие още въеднъж в края на сета и изравни резултата след 7:5, което прати срещата в решителна трета част.

В нея Мико показа по-голямата си класа и поведе с пробив за 3:2. След това Кузманов беше стабилен на собствен сервис и ликува след 6:4. Съотборниците му веднага се втурнаха към него, за да го прегръщат и заедно да празнуват историческото класиране в Световната група I на Купа "Дейвис".

Часове по-рано при двойките Александър Донски и Пьотр Нестеров имаха много трудни съперници - Mайкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки). Българската двойка успя да спечели сет, но отстъпи с 3:6, 6:3, 3:6, като по този начин пропусна да донесе класиране на състава. Кузманов обаче даде всичко от себе си и постигна целта, побеждавайки Рай. 

Припомняме, че в първата среща от спорта между България и Нова Зеландия Александър Лазаров също надви Рай (7:6(1), 6:2), а Мико записа успех във втория мач след обрат над Киринпал Пану - 5:7, 6:3, 6:2.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК