ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Григор Димитров постигна впечатляваща победа и се класира за четвъртфиналите на турнира АТП 500 на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,8 милиона долара. Българинът надделя с 6:4, 7:5 срещу №3 в схемата и №4 в световната ранглиста Холгер Руне (Дания). Срещата продължи 93 минути.

Димитров започна великолепно и поведе с 4:0 в първия сет. Руне успя да намали пасива на 3:4, но Димитров взе следващите два гейма за 6:3.

Втората част мина без точки за пробив до 6:5 в полза на Григор. При този резултат Димитров поведе с 40-0 при сервис на Руне и от третия си мачбол спечели мача в своя полза.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

С този успех Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста, а за място на полуфиналите ще играе срещу №6 в схемата и №7 в света Яник Синер. Италианецът записа победа с 6:2, 6:0 над Йошихито Нишиока.

Това беше втори мач на Гришо с Руне. Първата срещу между двамата беше на осминафиналите на „Уимбълдън“ през лятото, когато датчанинът направи обрат за успеха с четири сета. Днес обаче хасковлията му отмъсти и продължава победния ход в Пекин.

ХОЛГЕР РУНЕ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 3:6, 5:7

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна отлично за Григор. Той направи два ранни пробива, които успя да затвърди и поведе с 4:0. Едва тогава Руне спечели гейм в мача. След това данчанинът върна единия брейк и взе последващия си сервис-гейм, за да намали изоставането си на 3:4. Гришо спечели подаването си, а последва нов пробив в негова полза, с което спечели частта с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Двамата бяха стабилни в своите подавания и не допускаха сериозни колебания. Все пак Григор изглеждаше една идея по-стабилен от Руне.

Решаващият момент дойде в дванадесетия гейм при 6:5 за българина. Руне сервираше за оставане в турнира, когато Димитров стигна до три мачбола. Датчанинът успя да отрази първите две възможности, но Гришо реализира третия мачбол, спечелвайки срещата със 7:5.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!