ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Донски и Александър Лазаров постигнаха страхотна победа в турнира на двойки на Sofia Open 2022. Нашите надиграха в много оспорвана среща опитния френско-пакистански тандем Фабрис Мартен и Айсам-Ул-Хаг Куреши след успех с 10:8 точки в мач-брайрека - 2:1 сета (4:6, 6:3, 10-8). 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Участващите с "уайлд кард" Донски и Лазаров взеха лесно първия гейм и имаха страхотна възможност за пробив във втория, но от печеливша позиция Донски прати смаш в мрежата. Веднага след това Мартен и Куреши реализираха брейк, за да поведат с 2:1, след което запазиха преднината си до края на сета. 

Българите, които се бореха като лъвове, взеха аванс от 5:2 гейма във втората част и стигнаха до изравняване на резултата, след като в деветия гейм отразиха два брейкбола.

В решаващия шампионски тайбрек до 10 точки българите дръпнаха с 5:2, но противниците бързо изравниха още за 5:5. Донски и Лазаров успяха да направят нов мини пробив за 9:8, след което Донски спечели подаването си, а с това и мача.  

42-годишният пакистанец Куреши беше звездата в двойката на съперника и в доста ситуации показа сериозната си класа. Той има 18 титли на двойки в кариерата си, две от които от сериите "Мастърс", както и финал при дуетите на Откритото първенство на САЩ.

"Благодаря ви за подкрепата! Енергията, която ни дадохте, ни помогна много за за тази важна победа", обърна се в интервюто си на корта към публиката Алекс Донски.

"Играем на високо ниво и можем да се справим с всеки. Позитивни сме и мислим, че имаме реален шанс да вземем турнира", добави той. 

"Започнах по-зле, Алекс играеше по-добре в началото, но след това и аз успях да вдигна нивото. Направихме няколко мача преди турнира. Разбираме се добре. Мисля, че имаме доста добри шансове да продължим по-напред", коментира Алекс Лазаров. 

На четвъртфиналите двамата ще срещнат поставените под №1 в схемата италианци Симоне Болели и Фабио Фонини.

Зa Лазарoв това е втори пореден успех в Sofia Open 2022, след като в понеделник спечели и двубоя си на единично - 7:5, 6:3 над чеха Иржи Лехечка.

В надпреварата при дуетите има още една българска двойка - Янаки Милев и Пьотр Нестеров. В първия кръг те ще премерят сили с американските близнаци Джак и Джейми Ванс.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК