Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски записа нов голям успех. Талантът ни спечели титлата в турнира на двойки в Претория (ЮАР). На финала Алекс и партньорът му Рахийл Манджи (Канада) надвиха с 6:2, 7:5 поставените под номер 2 в схемата Давид Пихлер (Австрия) и Мелули Сибанда (Зимбабве). 

Донски игра много силно и в този мач, като заедно с Манджи успяха да стигнат до успеха още при първия мачбол. Българинът бе измъчван от болки в крака, но стисна зъби и се бори мъжки. 

По-рано днес Донски игра близо 2 часа и половина срещу Бенджамин Лок (Зимвабве), когото победи с 6:3, 6:7(4), 6:4. Алекс блесна със 17 аса, отстрани водача в схемата и заслужено се класира и на финал на сингъл. Спорът за титлата е утре срещу французина Артюр Казо.

Припомняме, че преди седмица Донски беше на финал и в Йоханесбург - както на сингъл, така и на двойки. Тогава българинът си партнираше с Давид Пихлер, когото победи днес. 

За Донски това е втора титла на двойки през годината след триумфа му в Грузия преди два месеца.

Талантът ни продължава да бележи прогрес и да скача в световната ранглиста. Алекс вече е в "Клуб 700", след като само преди година беше извън 1500-те.

"Изключително съм радостен за победата. Това е пореден финал, който играя тази година. Много съм благодарен на моето семейство и на моя мениджър Ивайло Крачунов за подкрепата през цялото време. Надявам се утре да донеса радост и на финала в Претория", заяви пред БЛИЦ от Претория Алекс Донски след успеха.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)