Големият ни тенис талант Александър Донски загуби изключително драматично във финала на турнира на твърди кортове в Йоханесбург (ЮАР) с награден фонд от 15 хиляди долара. Алекс отстъпи със 7:6(5), 3:6, 6:7(3) на номер 1 в схемата Бенджамин Люк от Зимбабве. 

Драмата продължи близо три часа и предложи на зрителите красив тенис със зрелищни отигравания и на двамата. Донски се бори мъжки, като завърши срещата с 18 аса и 6 двойни грешки. Алекс за пореден път демонстрира бомбенич си сервис, но просто малшансът го лиши от успеха и спечелването на титлата в Йоханесбург.
 
Голямата драма се разрази в края на третия решителен сет. Бенджамин Люк успя да пробие за 6:5 и сервираше за спечелване на мача. Донски обаче демонстрира хладнокръвие и не се огъна. Нашето момче след като спаси три мачбола успя от първата си точка за пробив в мача да стигне да рибрейк. В тайбрека обаче Донски загуби с 3:7 точки.

В турнира по двойки Донски и партньорът му Давид Пихлер от Австрия, поставени под номер 2, отстъпиха в спора за титлата на първите в схемата - зимбабвийците Бенджамин Лок и Кортни Джон Лок - 3:6, 4:6 за малко повече от час игра. 

Със силното представяне на турнира в Йоханесбург Алекс Донски продължи израстването си. За таланта това беше трети финал на сингъл.