Отборът на Великобритания се наложи с 3-0 над състава на Молдова в среща от Група "С" на ATP Cup. Камерън Нори даде аванс на своите с успех 6:2, 6:2 над Александър Козбинов, а в срещата на вторите ракети Дан Еванс победи с 6:2, 6:2 Раду Албот, за да гарантира победата в серията.

В срещата на двойки Мъри и Солзбъри се наложиха с 6:2, 6:4 над Албот и Козбинов, а така британците продължават да имат шансове за класиране напред на ATP Cup. При това положение България начело с Григор Димитров държи съдбата си в свои ръце. Нашите трябва да победят Белгия, за да продължат напред в турнира.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Щеше да е много по-трудно, ако Камерън бе загубил. Така вече нямаше да имаме и шансове да останем в надпреварата. Върху мен обаче си имаше напрежение, но въпреки това играх добре“, каза Еванс. В мача си той спечели 79% от точките на втори начален удар и 71% от точките, в които посреща втори сервис. Най-силното оръжие на британеца бяха сечените му бекхенди и ефективността в дългите разигравания.

Какво трябва да се случи, за да може Григор Димитров и компания да спечелят групата?

За целта съставът ни трябва да се наложи над Белгия без значение от резултата и, независимо от случилото се в срещата Молдова-Великобритания, българите ще отидат на четвъртфинал срещу Австралия.

Ако белгийците се наложат с 2-1, тогава Великобритания печели Група "C". Ако победят България с 3-0, тогава печелят групата.

Припомняме, че Димитър Кузманов дава началото на спора между нашите и белгийците. Мачът на Мико срещу Стив Дарси стартира малко след 8:30 часа българско време. Ще може да проследите срещите директно в БЛИЦ!

Следете с БЛИЦ: България на ATP Cup!!!