Григор Димитров не срещна никакви проблеми срещу първата ракета на Молдова Раду Албот и подпечата втория успех на България в група C на ATP Cup. Най-добрият ни тенисист надигра опонента си с 6-2 6-3, без да се оказва в догонваща позиция в нито един момент, и донесе победата за състава си. Сега обаче за българите предстои решителна битка с Белгия.

Двата тима се изправят един срещу друг в нощната сесия в Сидни на 7 януари, като сблъсъците започват в 08:30 ч. българско време във вторник. Първи на корта излизат двете ракети на страните – Стив Дарси и Димитър Кузманов, а след това играещият ни капитан Григор Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен. Следва мач на двойки, като към момента не е ясно кой ще играе при тандемите.

По-рано през деня ще се играе серията между Великобритания и Молдова от нашата група.

Ken Rosewall Arena (започват в 08:30 ч.):
1. Стив Дарси – Димитър Кузманов
2. Давид Гофен – Григор Димитров
3. мач на двойки (ще се реши)

Вижте пълната програма ТУК

В серията срещу Молдова Димитър Кузманов успя да преодолее Александър Козбинов в срещата на вторите ракети след 6-1 7-5 и така мачът на двойки остана без значение за крайния изход. В него Раду Албот и Александър Козбинов се справиха със съпротивата на Григор Димитров и Александър Лазаров, преодолявайки ги с 6-4 7-6(4).