Димитър Бербатов ще направи всичко възможно да присъства на финала на Турнира на шампионките в София. Звездата на Фулъм е потвърдил пред организаторите на надпреварата, че ще бъде на трибуните в модерната зала "Арена Армеец".

Фондацията на Митко е един от партньорите на Турнира на шампионките, като лично Бербатов е одобрил съвместното начинание.

Мачът на Фулъм във Висшата лига е на 3 ноември (събота) - срещу Евертън в Лондон, а финалът на тенис турнира в София е ден по-късно - в неделя, така че не е изключено най-добрият български футболист в момента да изпълни обещанието си и да заеме място в зала "Арена Армеец".

Надпреварата стартира във вторник, като в първата си среща Цветана Пиронкова ще излезе на корта срещу китайката Цзе Джън. Двубоят между двете от Група "Средец" ще започне в 18:15 часа българско време и ще бъде предаван пряко по БНТ1. Очаква се на трибуните в залата да бъде и Президентът на страната Росен Плевнелиев.

Междувременно стана ясно, че Бербо се е разминал само с натъртване на ребрата и няма да пропусне предстоящите мачове на "котиджърс". 31-годишният нападател се контузи по време на равенството 3:3 срещу Рединг, като имаше опасения, че е спукал ребро, което щеше да го извади от терените за поне месец. Оказа се обаче, че травмата му не е чак толкова сериозна и очакванията са Мартин Йол да може да го използва още идната събота в двубоя с Евертън.