ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Световният №1 Новак Джoкович победи Григор Димитров с 6:4, 6:3 на финала в Париж и отново спечели титлата в надпреварата от сериите Мастърс 1000. За Ноле това е седми триумф в зала "Берси". Рекордьорът по титли от "Големия шлем" не остави шанс на българина и заслужено ликува. Финалът продължи 1 час и 39 минути.

За Григор това беше втори финал в Мастърс 1000 сериите и първи от 2017 година насам, когато стана шампион в Синсинати след успех над австралиеца Ник Кирьос.

Гришо се разплака след финала

За 36-годишния Джокович финалът бе 57-и от сериите Мастърс, а титлата №40.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Това беше 13-ти двубой на Гришо срещу Ноле, с когото са близки приятели. Сърбинът вече води на българина с 12:1 в общия баланс. Единствената победа на Григор Димитров до момента над Джокович беше записана преди точно 10 години. На турнира от Мастърс 1000 в Мадрид българинът се наложи със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3.

Преди финала Григор постигна пет страхотни победи в Париж. Българинът елиминира №3 световната ранглиста Даниил Медведев (Русия), №6 Стефанос Циципас (Гърция), №11 Хуберт Хуркач (Полша), №22 Лоренцо Музети (Италия) и №33 Александър Бублик (Казахстан).

Със страхотното си представяне Димитров заработи 600 точки за световната ранглиста. Така той ще завърши годината в топ 15 на света.


НОВАК ДЖОКОВИЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 6:4, 6:3 

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров взе подаването си в началото на мача и поведе с 1:0, а след края на първия гейм Джокович показа, че има лек проблем с лещите си, който бързо разреши. Двамата печелеха сервис геймовете си, а Ноле направи 3:3 след гейм на нула. Сърбинът се възползва от колебливите изяви на българина в седмия гейм, осъществявайки първи пробив във финала - 4:3 за Джокович. Световният №1 го затвърди и поведе с 5:3. 

Григор имаше затруднения в деветия гейм и се стигна до равенство 40:40, но все пак успя да вземе подаването си и да не допусне нов пробив и да накара Джокович да сервира за сета. 

След разиграване с цели 33 удара Григор успя да стигне до 30:30 при сервис на Ноле, но след това сърбинът с бомбен сервис поведе с 40:30, след което прати топката в мрежата от форхенд и се стигна до ново равенство. Българинът обаче също направи грешка в мрежата, последвана от топка в аут и сет за Джокович - 6:4. 

ВТОРИ СЕТ
Григор започна с убедителен гейм, но Джокович отговори със същото. С добър сервис българинът спечели и следващото си подаване. Гришо имаше своите шансове да притисне Ноле в четвъртия гейм, но не се възползва от тях и световният №1 изравни за 2:2.

На свой сервис Димитров водеше с 30:0, допусна изравняване, след това отново поведе с хубав форхенд, но след изпратена топка в мрежата се стигна до ново равенство. Сърбинът също сгреши, но Гришо изпрати топката два пъти в аут и позволи на съперника да стигне до точка за пробив. След четвъртата поредна непредизвикана грешка на Димитров, Джокович проби и поведе с 3:2 гейма във втората част. 

Както и в първия сет след пробива Джокович го затвърди с гейм на нула. В следващия си сервис гейм Григор се бори здраво, сърбинът отново стигна до точка да пробив, но хасковлията успя да я отрази, а след това и да спечели подаването си. Димитров успя да притисне Ноле в осмия гейм, но Джокера показа здрави нерви и спечели сервис гейма си. 

При 5:3 Гришо допусна втората си двойна грешка в мача, която доведе до 30 равни, а след това с ретур уинър Джокович стигна до точка за спечелването на финала, която реализира след топка в аут от българина - 6:3.