От Международната тенис асоциация обявиха имената на последните три състезателки, които ще вземат участие в Qatar Airways Tournament of Champions в София от 30 октомври до 4 ноември.

Сие Су-Вей от Тайпе, китайката Дзе Джън и Даниела Хантухова от Словакия попълват Великолепната осморка, в която са още Каролине Возняцки от Дания, Надя Петрова от Русия, Роберта Винчи от Италия и участващите с „уайлд кард” Цветана Пиронкова и Мария Кириленко от Русия. Четири от Топ 16 на световната ранглиста ще играят в България.

Возняцки и Петрова ще бъдат водачките на двете групи за жребия, който ще се тегли на 29 октомври в Гранд Хотел София.

„Искам да поздравя тази престижна група от състезателки за техните успехи през 2012 година. Те очакват с нетърпение началото на Qatar Airways Tournament of Champions. Това е един много силен състав, в който всяка тенисистка има огромно количество успехи. В групата са носителките на 9 титли от турнири на WTA и феновете в София ги очаква невероятна седмица на женски тенис”, заяви председателят на Асоциацията и Изпълнителен директор Стейси Аластър.

„Ние сме възхитени, че ще има толкова много силни тенисистки в първото издание на Qatar Airways Tournament of Champions. Очакваме с нетърпение да приветстваме тези звезди на женския тенис в България, където всички очакваме едно вълнуващо състезание”, каза президентът на БФТ и директор на турнира Стефан Цветков.