Съдбата даде шанс на Григор Димитров да вземе бърз реванш от Стан Вавринка за загубата си в първи кръг на турнира в Монреал, след като изправи българина срещу швейцареца и в първия кръг в Синсинати. Надпреварата, която Гришо спечели през 2017 г., стартира в понеделник.

Както е извество, в Монреал Димитров отстъпи с 4:6, 4:6 на Вавринка. Любопитното е, че предстоящия мач в Синсинати ще бъде четвърти между двамата в първия кръг на турнир за последните 13 месеца. Григор и Стан стартираха един срещу друг на „Уимбълдън“ и Ю Ес Оупън през 2018 г. и в Монреал през тази седмица. Швейцарецът води с 6:4 в баланса на мачовете между двамата, като спечели последните си четири мача срещу българина. Григор за последно би Вавринка имено в Синсинати - на осминафиналите през 2016 г.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако най-добрият български тенисист този път преодолее Стан Вавринка, ще срещне във втората фаза Николоз Басилашвили или квалификант. Седемкратният шампион Роджър Федерер ще бъде евентуален съперник в третия кръг, ако успее да преодолее Матео Беретини или Хуан Игнасио Лондеро директно във втори кръг. В четвъртината им са още петият поставен Стефанос Циципас, както и деветият в схемата Даниил Медведев. В тази половина е и действащият шампион Новак Джокович.

Както вчера стана ясно, Григор Димитров влезе в основната схема на турнира в Синсинати от позицията на резерва, след като Милош Раонич отказа участие. Гришо не бе в списъка с играчи, записали се за квалификациите, така че трябваше да чака до последно или за „уайлд кард“, или достатъчно състезатели, намерили място в основната схема, да се откажат. Както е известно, българинът влезе и в основната схема в Монреал в последния момент след отказване на Пабло Куевас.