Американецът Доналд Йънг ще бъде първия съперник на Григор Димитров на Матърс-а в Торонто. Тази нощ съперника на българина победи с 5:7, 6:0, 6:3 Франк Данчевич в двубой от първи кръг и довечера след 21:30 часа двамата ще излязат на корта. Срещата между двамата е трета в програмата на Централния корт и ще бъде излъчвана в БЛИЦ и по F+.

Димитров и Йънг трябваше да играят през миналата седмица, но вирусно заболяване спря българина от участие във Вашингтон. Това ще е пети мач помежду им, след като преди това на три пъти се срещнаха на АТР ниво и веднъж играха на чалънджър. До момента Гришо има две победи и две загуби от американския си съперник.

Представителят на САЩ е спечелил и двата им мача на американска земя, а 5 от общо 11 сета между тях са завършили с тайбрек. Доналд Йънг е на 25 години, в момента се намира под №50 в АТР ранглистата, а рекордът му е №38, постигнат през 2012 г.

Справи ли се с американеца, Гришо ще запише първа победа на канадския Мастърс след две отпадания още на старта, а на осминафиналите би срещнал победителя от срещата между Жил Симон и Томи Робредо.