Лошото време над София и обилният дъжд, който се излива почти непрестанно от началото на съботния ден, станаха причина за прекъсването на мача на двойки между България и Република Южна Африка от Световната група II на турнира за Купа "Дейвис".

Играта в мача между талантите ни Александър Донски и Александър Лазаров срещу Рейвън Клаасен и Лейтън Кроне бе спряна при резултат 6:3, 5:5 във втория сет, като на сервис трябваше да застане Кроне.

Българската двойка се представяше много стабилно до този момент и бе на само два гейма от победата. В първата част на мача Донски и Лазаров реализираха пробив още за 2:0 гейма и той им бе достатъчен, за да спечелят сета.

Кроне и Клаасен, който е бивш финалист в турнири от Големия шлем на двойки, обаче стабилизираха играта си във втория сет, когато дъждът започна да става все по-сериозен фактор. Така двете двойки изиграха десет гейма, но не бе записан нито един пробив.

Решение кога ще се доиграе срещата към момента няма, но прогнозата за днешния ден не е особено обнадеждаваща. 

След първия ден в петък България води с 2:0 победи и при нов успех на Лазаров и Донски ще си осигури място в плейофа за влизане в Световна група I. 

Спечели с БЛИЦ и Sofia Open!