Националът за Купа Дейвис Александър Донски започна с експресна победа участието си на турнира по тенис за мъже в Монастир, който е с награден фонд 15 хиляди долара. Той надви португалеца Вале Дуарте с 6:0, 6:4 за час и 31 минути.

Българският квалификант заби четири аса и реализира четири от общо пет възможности за пробив срещу поставения под номер 7 Дуарте.

Донски записа три пробива още в първия сет и го взе на нула срещу португалеца, който така и не стигна до шанс за брейк. Българинът продължи серията си в следващия сет със спечелен първи гейм и запази преднината си до края. Дуарте получи цели четири шанса за пробив във втората част, но българинът отрази всеки един от тях.

В следващия кръг Донски ще срещне британеца Стюарт Паркър.

Динко Динев и Симон Антъни Иванов пък стартираха с победи в основната схема на турнира в Анталия с награден фонд 15 хиляди долара. По-късно днес Динев и Адриано Дженев ще играят на двойки, докато Иванов ще си партнира с италианеца Стефано Рейтано.

Динев стигна до основната схема като квалификант и в нея българинът започна с категоричното 6:1, 6:1 срещу "щастливия губещ" Георги Георгадзе от Грузия. В следващия кръг Динев ще играе срещу водача в схемата Николас Йонел от Румъния.

Симон Антъни Иванов пък надви със 7:5, 3:6, 6:2 американеца Дейвид Парашеви, който участва на турнира като уайлдкард. Мачът продължи два часа и 18 минути, а в следващия кръг Иванов ще срещне турчина Ергъ Къркън, който е поставен под номер 2.

Янаки Милев също спечели в първия кръг в Анталия. Поставеният под номер 4 българин ще играе утре срещу австриеца Матияс Уйвари или молдовеца Иля Снитари.