ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски загуби от американеца Николас Морено Де Алборан в квалификациите на Sofia Open и отпадна на сингъл. Нашият тенисист отстъпи с 3:6, 4:6 на 155-ия в световната ранглиста, който се възползва от шансовете си и заслужено се поздрави с успеха след 71 минути игра.

На мача в зала "София" присъстваха доста фенове, които подкрепяха мощно Aлекс. Националът ни, който участва в надпреварата с "уайлд кард", загуби подаването си в шестия гейм, което се оказа решаващо за изхода на първия сет. Във втората част Донски допусна пробив в петия, но в деветия гейм спаси три мачбола на собствен сервис. След това Де Алборан поведе с 40:0 и спечели срещата при четвъртата си възможност.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Американецът е поставен под №2 в схемата на квалификациите в София. За влизане в основната схема му предстои мач срещу британеца Били Харис. Той по-рано днес елиминира Янки Ерел (Турция) след 6:7, 6:4, 6:7. 

Де Алборан тази година успя влезе в основната схема на Откритото първенство на САЩ.

Така квалификациите на Sofia Open продължават без българско участие, след като и Янаки Милев отпадна вчера от босненеца Нерман Фатич в два сета.

За да играе днес в София, роденият във Филаделфия Алекс Донски се отказа от полуфиналите на сингъл и от финала на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. Той ще участва и на двойки заедно с Александър Лазаров, а в първия кръг съперници ще им бъдат Симоне Болели (Италия) и първият шампион в историята на българския турнир на двойки Матве Миделкуп (Нидерландия).