Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Донски отпадна в първия кръг на квалификациите на осмото издание на Sofia Open. Алекс загуби от американеца Николас Морено Де Алборaн с 3:6, 4:6 за 71 минути при петото си участие в турнира.

"Малко съм разочарован. В четвъртък разбрах, че ще участвам. Цял ден вчера пътувах, въпреки това направих каквото мога", обясни Донски, който за да играе днес в София се отказа от полуфиналите на сингъл и от финала на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Монастир (Тунис). 

"Много шансове пропуснах, доста грешки имах. Мисля, че мога по-добре да играя. Да допуснеш толкова грешки срещу такива играчи е фатално. Днес не успях да покажа стабилно ниво. Малко ми е тъпо, но следват двойките. Там имам по-успешни мачове", коментира още Донски.

"Много се радвам, че толкова много хора дойдоха в залата, не очаквах такава подкрепа. Беше супер изживяване да скандират името ми. Да се надявам в бъдеще по-често да играя пред толкова фенове. Сега малко ме боли коремния мускул, но ще се оправя", добави Алекс.

На двойки той ще играе заедно с Александър Лазаров, а в първия кръг съперници ще им бъдат Симоне Болели (Италия) и първият шампион в историята на българския турнир на двойки Матве Миделкуп (Нидерландия).