Тенисист №1 в света Новак Джокович също е дал положителен тест за коронавирус, съобщи "Курир".

Сърбинът се е изследвал в Белград, след като стана ясно, че Григор Димитров е заразен, а турнирът организиран от Ноле „Адриа Тур” беше отменен. Джокович обясни, че няма никакви симптоми на заразата и се чувства добре. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Съпругата му Йелена също е дала положителна проба. Децата им, за щастие, са с отрицателни резултати.

"Веднага след пристигането си в Белград отидохме да се тестваме. Резултатите от моя тест и този на съпругата ми Йелена са положителни, а тези на децата ми - отрицателни.

Всичко, което направихме през последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир имаше идеята да помогнем на тенисистите и в същото време искахме да изпратим послания за солидарност. Радвам се, че голям брой хора се присъединиха към тази инициатива.

Организирахме турнира в момент, в който вирусът отслабна, вярвайки, че са изпълнени условията за неговото контролиране. Изключително съжалявам за всеки отделен случай на зараза сред колегите ми. Следя изявленията на лекарите и се надявам, че броят на заразените няма да се увеличи, както и, че няма да има усложнения и, че всички ще се оправят. Ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни", казва Джокович в изявление до медиите.

Голям скандал! Свирепа атака срещу Григор след коронавируса! Наистина ли е...