Специалисти, тенисисти и фенове скочиха на Новак Джокович заради организирането на благотворителната верига „Adria Tour“, след като стана ясно, че Григор Димитров е заразен с коронавирус. Всички те се обединиха, че решението на Ноле да проведе турнирите в Белград и Задар е безотговорно. Още повече, че тенисистите участваха в шумно нощно парти в сръбската столица.

След това Григор Димитров се прибра в Хасково и от днес там тече масово тестване, тъй като най-добрият ни тенисист проведе открита тренировка в присъствието на много фенове и деца. В Задар пък всички играха баскетбол в местния клуб и се срещната с Бисерка Петрович – майката на легендарния Дражен Петрович.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"И без положителната проба на Григор Димитров е ясно, че Новак Джокович подходи крайно безотговорно към пандемията, организирайки своя турнир в Белград", написа в "Туитър" журналистът Али Уолкър от Брюксел.

 

 

Позицията му е споделена от много фенове в социалните мрежи, които също акцентират на безразсъдното поведение на тенисистите на партито в Белград, където не спазваха никаква дистанция.

"Още докато гледах снимки от турнира в Белград, си мислех, че това не е редно. Оправяй се бързо, Григор", написа френската тенисистка Ализе Корне.

 

 

"Участниците показаха срамно незачитане на трите принципа – дезинфекция, дистанция и носене на маски. Снимки са напълно достатъчни, за да се види колко лош пример беше даден“, коментира специалистът по онкология Едуардо Вилар.

"Хубавата приказка в Задар се разви към лош край. Григор Димитров беше тук пет дни, а преди това в Белград и Хасково. Той имаше близки контакти с много хора. Срещна се деца, игра баскетбол с местния клуб. На трибуните в Задар беше пълно. Да гледат тенис бяха дошли премиерът Андрей Пленкович, а също и бившият президент Колинда Грабар Китарович. Финалът беше очакван от 5000 души“, критикува хърватският в. „24 sata”.

Правителството на страната обаче успокои, че министър-председателят Пленкович е вън от опасност, тъй като не е контактувал с Григор Димитров. Българинът е напуснал Задар преди пристигането на хърватския премиер.